söndag 28 augusti 2011

Höstens första sockor

Gårdagens brutala oväder satte stopp för vår planerade dag på Liseberg. Trist, men inte så mycket att göra åt. I stället blev det tid att sticka färdigt ett par sockor.

Jag tycker om lite tunnare raggsockor och förra vintern passade jag på att köpa på mig strumpgarn på rea när jag hittade det. När jag nu kollade igenom mitt garnförråd inför hösten insåg jag att jag hittade en hel del reor förra året... Mina strumpgarner kommer räcka ett bra tag.
Garnet jag använde till de här sockorna heter Frost och mönstret hittade jag på Garnstudio. Det var ett väldigt tydligt och bra mönster med pedagogiska förklaringar, kul när det är så lätt att följa ett mönster! Jag tyckte dock att skaften var väldigt långa på de här sockorna och kortade av dem några cm.
Nu är det dags att stoppa undan mina nya sockor till en kyligare dag, solen skiner här och det är dags att gå ut och njuta!

2 kommentarer:

  1. Ja dom är så duktiga, och fler mönster kommer vi gå igenom. hihi ja de ska vi göra =) Sambon är ofta och jobba i Falkenberg. Kram

    SvaraRadera
  2. Fina! Själv håller jag på med ett par "ballerinasockar" nu. Lite mer toffelkänsla och lätt att dra på sig när man kommer hem och golven känns kalla! :)

    SvaraRadera