onsdag 7 september 2011

Virkade pulsvärmare

Det blev lite garn kvar när jag var färdig med sockarna så jag passade på att göra ett par pulsvärmare, muddar eller vad man nu väljer att kalla dem. Jag måste säga att jag är väldigt förtjust i pulsvärmare, frusen av mig som jag är. De värmer så mycket mer än man tror! Vintertid har jag nästan alltid ett par på mig under handskarna, det känns nästan som att ha dubbla vantar.

Jag använde virknål Boye nr 3 och rester av tunt raggsocksgarn, 50 g = 200 m. Till blommorna och kanten använde jag en restsnutt av Drops Alpaca.

Virkade pulsvärmare
Lägg upp 36 lm med raggsocksgarnet.
Varv 1: Hoppa över den första lm från nålen och virka fm varvet ut. (35)
Varv 2 - ?: 1 lm, 1 fm i bakre mb varvet ut (35)
Fortsätt virka som varv 2 tills pulsvärmaren är lagom runt handleden. Eftersom man hela tiden virkar i den bakre mb blir mudden lite kraftigare.
Virka ihop kanterna med sm, klipp av och fäst trådarna.

Om man vill ha en liten kant på pulsvärmarna kan man ta ett matchande garn och plocka upp det i muddens nederkant. Jag gjorde en picotkant så här:
(3 lm, 1fm i första lm, 1 fm i muddens kant) och upprepade från ( till ) varvet runt.

Den lilla blomman är en gurkört från "100 blommor att sticka & virka".

Enkelt och snabbgjort och härligt värmande nu när hösten verkar vara här på allvar!

4 kommentarer:

 1. Snygga! Så fin gurkörten är - ska genast titta boken!

  SvaraRadera
 2. Hej igen.. jag stickar och virkar det mesta... har haft handarbetsaffär så jag är väl yrkesskadad när jag alltid måste ha nåt i händerna... En bekant i Stockholm frågade om jag ville virka en bakelse och en liten katt till hennes barnbarn.. men jag är inte så mycket för sånt smått pyssel.. vill hellre göra stora grejor... Vet inte varför.. Jag säljer ju överkast mm... Jag har ett virkat precis färdigt som jag ska sälja... om ngn intressent dyker upp... Tänkte att jag kunde beställa en bakelse om Du har tid... ska höra om det är ngn speciell.. Plus att vi på Röda Korset i Sandviken ska byta lokal och utöka vår kaféverksamhet... Tänkte att det skulle vara kul med lite bakverk som skyltning då... Så jag återkommer... ska kolla lite mer på vad Du har för "bröd"...
  MVH Agnetha....

  SvaraRadera
 3. Fina! Ser så varma och sköna ut också.

  SvaraRadera
 4. tack så mytcket =)
  hoppas de är bra med dig.

  Kram

  SvaraRadera