onsdag 28 september 2011

Virkat mobilfodral

Alla verkar virka mobilfodral just nu och jag hängde på trenden... Det här är till en ganska smal och hög telefon, men det går lätt att anpassa storleken till vilken telefon som helst.
En sak som kan vara bra att tänka på är att om man vill ha en dekoration långt ner på fodralet är det bra att sy fast den innan man har virkat för högt - annars blir det väldigt pilligt att få dit t ex en ros. Man kan väl säga att jag lärde mig det av mitt misstag...
Så här gjorde jag mobilfodralet:
Jag började med att virka en rad luftmaskor och mätte mot telefonens botten. Luftmaskraden ska vara så lång att det är lika långt till alla fyra kanterna när den ligger mitt på botten. Första varvet gjorde jag så här:
1 lm, hoppa över 1 lm, fm tills jag kom till den sista lm i raden. I den sista lm virkade jag 3 fm och fortsatte sedan virka fm längs med andra sidan av luftmaskraden. När jag kom till den sista maskan på andra sidan virkade jag 3 fm i den också.
Andra varvet gjorde jag så här: Jag virkade 1 fm i varje mb till jag kom fram till de som var virkade 3 i 1 fm. De tre maskorna virkade jag så här: (2 fm i 1 m, 1 fm, 2 fm i 1 m). Sedan virkade jag 1 fm i varje mb på andra sidan till jag kom fram till de sista 3 i 1 fm. Där gjorde jag likadant - 2 fm i 1 m, 1 fm, 2 fm i 1 m.
I fortsättningen virkade jag 1 fm i varje mb utom i hörnen där jag fortsatte virka 2 fm i 1 mb. Jag hade ett tunt garn så det blev ett par varv till, men det är ju bara att mäta mot telefonens botten för att se när fodralets botten är klar.
När fodralets botten är lagom stor är det bara att virka runt, runt tills mobilen får plats.
Jag gjorde en picotkant: (3 lm, 1 fm i den första lm, 1 fm för att fästa udden i fodralets överkant) runt om.
Vill man ha en liten ros på så finns det en beskriving på min virkade prinsessbakelse.
Nu ska jag göra ett fodral till min egen telefon också!

2 kommentarer:

 1. Jättefin! Även jag vill ju hänga med i trenden att virka mobilfodral =)

  Jättefin och intressant blogg som jag gärna följer.
  Må gott

  SvaraRadera
 2. Jag har precis fastnat i virkträsket och ja...jag har väl också suttit och pillat med att sätta fast blommor när fodralet väl är klart. TACK, kloka du...jag hade ju inte kommit på det själv. Såklart att dekoren ska fästas innan allt är klart :-) Så mycket lättare nu! Just nu gör jag ett prinsesstårteinspirerat fodral med ditt mönster på rosen som hjälp!
  Ha det gott i solen!

  SvaraRadera