måndag 16 maj 2011

En liten ask

För ett litet tag sedan fick jag en härlig bok i present: 100 blommor att sticka & virka av Lesley Stanfield. Jättemånga fina blommor att pyssla med, men rätt så kluriga mönster måste jag säga... Efter en hel del finurlande hade jag i alla fall fått ihop en pelargon, en liljekonvalj, en viol och ett par förgätmigej.
Ett garn som jag håller på att sticka en tröja av är nystat på rätt så stora kartongrundlar, perfekt storlek för en liten ask. Jag virkade helt enkelt en rund platta och ökade 6 m/ varv tills botten var lagom stor. Sedan virkade jag rakt upp, återigen tills det var lagom högt. Jag avslutade asken med att virka ett varv där jag minskade 6 m för att inte den fula kartongkanten skulle synas.
Sedan var det dags för locket. Jag virkade lika många varv som till botten och pressade sedan arbetet ganska hårt för att locket skulle bli lite välvt. Två varv till, även de med 6 m ökning/ varv, sedan var det dags för lockets kant. Jag virkade den tills jag tyckte den var lagom hög och avlutade med ett varv kräftmaskor. Sedan var det dags för trådfästning och fastsyning av blommor och min ask var klar.
Kanske blir det en lyxig presentask, eller kanske jag helt enkelt har den att ha gem i.

6 kommentarer:

 1. Oj, så fin!!
  Det är kul att virka blommor.

  SvaraRadera
 2. Vackra blommor på en mycket fin ask! En liten fröjd för ögat!

  SvaraRadera
 3. Så jättefin ask med härliga blommor. Jag har också köpt boken men inte provat att virka något.

  SvaraRadera
 4. Vad fint! Kul att få kika in här hos dig!

  SvaraRadera
 5. Åh vad fin, tack för en inspirerande sida

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att denna asken var så fin så med inspiration från ditt inlägg virkade jag också en och dekorerade med blommor, nyckelpiga och fjäril. Om du vill se hur den blev finns bilder på den, samt länk till detta inlägget, publicerad på min blogg.

  SvaraRadera