måndag 9 maj 2011

Pertheshunden Pär

Gossen, tio år, har följt pysslandet med hjärtekatter med stort intresse. Han har en del erfarenhet av sjukhus själv och tycker att det är en kanonidé att ge sjuka barn ett gosedjur.
Häromdagen satt han och såg fundersam ut en stund innan han klämde fram med vad det var han tänkte på.
-Jag vill också ha ett djur. Fast en hund. En Pertheshund. Och den ska ha A-gips.
Perthes är ovanlig höftsjukdom som gossen drabbades av när han var sex år gammal. Efter ett par år med mycket smärta och otaliga timmar i rehabiliteringsbassäng hade hans Perthes blivit så allvarlig att det var nödvändigt med operation. Efter den första operationen tillbringade gossen sex sommarlovsveckor i A-gips innan det var dags för ännu mer rehabilitering - han var tvungen att lära sig gå igen.
Efter ytterligare en liten operation och en hel del träning är han idag i stort sett återställd och kan hänga med på de flesta aktiviteter. När jag frågade varför han ville ha en hund med gips förklarade han att det var för att det var ju så bra att han blev opererad, för sedan blev han bra.
Självklart skulle min modiga, tuffa och tåliga kille ha en Pertheshund. Jag hittade ett hundmönster här och knåpade ihop ett A-gips att göra honom frisk med.

1 kommentar: